Webbinarium | Inspelad livesändning

Vilka är förändringarna som påverkar ITP? Vad får det för konsekvenser? Vad betyder detta för arbetsgivaren och hur gör andra?
Förändringar inom ITP 2023

Från 1 januari 2023 skedde förändringar inom ITP-avtalet som påverkar arbetsgivare och anställda, både direkt och indirekt. Bland annat så har åldersgränsen för ITP 1 höjts och det har införts ett inkomsttak. Ett annat exempel är det höjda inkomstbasbeloppet som påverkar beloppsgränser inom både ITP1 och ITP2. Detta i sin tur väcker strategiska och praktiska frågor för er som arbetsgivare att ta ställning till.

– Behöver ni se över pensions- och försäkringsvillkor?
– Har ni behov av nya premiemodeller?
– Hur påverkar detta era anställda med alternativ ITP?
– Vilka olika vägval finns och vad behöver ni tänka på?


Dessa frågor och mycket mer går vi igenom och analyserar vad ändringarna innebär för arbetsgivaren. Innehållet och diskussionen hjälper er som arbetsgivare att få koll på de viktigaste delarna, vilka frågor som är relevanta och hur ni kan agera. Med oss denna gång har vi Michael Enberg från Skandia och Staffan Ström från Alecta som båda har stor expertis på området.

I studion deltog även våra egna pensionsspecialister för att informera om hur FörsäkringsGirot hanterar dessa förändringar inom uppdraget för administration av förmåner och tjänstepension, samt hur vi kan vara behjälpliga ifall arbetsgivaren står inför utmaningar eller behov av hjälp kopplat till ITP.

Sändes: 23 februari 2023, kl: 10.00 – 11.00

Talare
Staffan Ström – Pensionsekonom, Alecta
Michael Enberg – Affärsspecialist, Skandia
Lars-Ove Larsson – Pensionsexpert, FörsäkringsGirot
Olga Abramkina – Pensionsexpert, FörsäkringsGirot

Moderator
Ulrika Bragg – VD, FörsäkringsGirot


Presentationen från webbinariet