CASE

Hur VR säkerställer att tjänste- pensionen blir rätt för alla anställda

Styrelse

Försäkringsgirot ägs sedan 2014 gemensamt till lika delar av Länsförsäkringar, SEB Pension och Försäkring, Skandia och SPP. Det ger oss en solid grund att stå på.

Styrelsens ordförande

Per Erik Gullnäs. f. 1959

Per Erik Gullnäs har en lång och omfattande erfarenhet från försäkringsbranschen. Han har har bland annat arbetat som Verkställande direktör för Swedbank Försäkring AB samt Max Matthiessen Liv & Finans AB. Just nu är han Senior Partner på Cavendi Management Consulting.

Styrelseledamöter

Fredrik Törnblom f. 1976

Fredrik Törnblom är Skandias representant i styrelsen. Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder privat och tjänstepension Skandia har cirka 700 miljarder kronor under förvaltning och närmare 2 miljoner kunder. Skandia har cirka 2 000 anställda i Sverige.

Johan Tegnér f. 1970

Johan Tegnér är SEB Pension och Försäkrings representant i styrelsen.
SEB är en ledande nordisk finansiell koncern, grundad 1856. Ända sedan starten har SEB vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt sinne, liksom innovativa företag, behövs för att skapa en bättre värld. Vi finns här för att göra det möjligt för dem att förverkliga sina ambitioner och lyckas i med- och motgång. SEB har 4,4 miljoner kunder och har 15 000 medarbetare.

Monika Rappe f. 1971

Monika Rappe är SPPs representant i styrelsen.
SPP är en del av norska Storebrand och är en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP utmärker sig bland annat genom sitt fokus på hållbarhet och ansvarsfulla investeringar. SPP är tjänstepensionsbolaget som alltid vill gå steget längre.

Mattias Nordin f. 1967

Mattias Nordin är Länsförsäkringars representant i styrelsen.
Länsförsäkringsgruppen har omkring 3,9 miljoner kunder och sysselsätter cirka 6 700 medarbetare.