CASE

Hur VR säkerställer att tjänste- pensionen blir rätt för alla anställda

Karriär

Vill du vara med och hjälpa oss att förenkla försäkringsadministration? FörsäkringsGirot består av engagerade personer som drivs av att förenkla vardagen för våra kunder. Som marknadsledande i branschen står vi inför en spännande framtid där vi utvecklar nya lösningar för att möta kundernas behov av försäkrings- och pensionsadministration.

Lediga tjänster

Var med och säkerställ att alla arbetstagare i Sverige får rätt pension

Från vårt centralt belägna kontor i Stockholm arbetar vi på FörsäkringsGirot för att säkerställa att alla arbetstagare i Sverige får rätt pension. Vi skapar trygghet och enkelhet hos våra företagskunder genom transparent och korrekt administration av anställdas pensioner och förmåner. Det är vi stolta över!

För att följa vår affärsidé och nå de framgångar vi önskar, behöver vi talanger i alla åldrar. Vi erbjuder ett varierat utbud av tjänster inom såväl IT, Sälj, Ekonomi som Marknad, Affärsutveckling och Pensionsadministration. FörsäkringsGirot har marknadsmässiga löner, generösa förmåner, och har så klart ett mycket attraktivt pensionserbjudande.

Men, det som våra medarbetare värderar högst är en riktigt trevlig arbetsplats, med proffsiga kollegor, stora och spännande kunder, mängder av påverkans- och utvecklingsmöjligheter samt många firatillfällen. Vår kultur genomsyras av värderingen Tillsammans, något våra nyanställda känner direkt när de börjar hos oss.

Över åren har många gjort karriär på FörsäkringsGirot och möjligheten är öppen även för dig som är intresserad av att arbeta hos oss.Vår Arbetsplatsfilosofi

Vår Arbetsplatsfilosofi innebär att du som medarbetare själv avgör var du utför ditt arbete bäst. Det betyder att du är välkommen att jobba på kontoret när du vill, eller arbeta på distans när det passar dig bättre. Vi baserar vår filosofi på vår övertygelse om att den inre motivationen, viljan, är den starkaste drivkraften och att riktlinjer är bra, men att de inte får vara för många.

The Place To Be

Vårt mål är att alla som jobbar hos oss ska tycka att vi är den bästa arbetsplatsen för dem – The Place To Be. Hur den platsen ser ut har våra medarbetare själva beskrivit och vi mäter oss ständigt mot det målet genom undersökningar, samtal och konkreta utvecklingsplaner för både individen och företaget.

Vår Företagskultur

En helt avgörande förutsättning för FörsäkringsGirots framgångar är att alla medarbetare ges möjlighet att påverka utvecklingen av företaget. Därför har vi mängder av påverkansforum och vi utvecklas ständigt tack vare den feedback och de idéer som förmedlas. Vår starka Tillsammansanda möjliggör tvärfunktionella samarbeten, kompetensöverföring, och därmed en utvecklande organisation. Eftersom vi är övertygade om att den som utför en uppgift också är den som vet mest om den, är vår ambition att mandat, ansvar och självledarskap ska gå hand i hand med vår starka Tillsammanskultur. Det är på dessa premisser företagskulturen här på FörsäkringsGirot formas.Daniel Nordström är IT-arkitekt och utvecklare på FörsäkringsGirot

“Jag utmanar mig själv varje dag genom att våga tänka nytt och utmana gamla sanningar. Det finns inte ett sätt att göra en sak på. Förutsättningar förändras och det gäller att hela tiden att våga tänka nytt. Jag har arbetat på FörsäkringsGirot i 9 år och många kollegor har jobbat ännu längre på företaget och jag tycker att vi är duktiga på att utmana varandra för att utveckla de tjänster som skapar störst nytta för våra kunder och Sveriges arbetsgivare.”

Susanne Wilson är projektledare på FörsäkringsGirot

“Jag har bara jobbat på stora företag som har haft väletablerade processer och rutiner förut och det var lite anledningen till att jag sökte mig till något mindre. Att få möjligheten att vara med och påverka på riktigt.”

Tim Wreigård jobbar inom kundservice på FörsäkringsGirot

“På mina tidigare arbetsplatser har jag aldrig upplevt den gemenskap som finns hos kollegorna på FörsäkringsGirot. Det är roligt att få uppleva lagarbete på riktigt och det sociala umgänget får man både under och utanför arbetstid. Jag har även börjat spela innebandy en dag i veckan efter jobbet med kollegorna vilket är jättekul.”

Lars-Ove Larsson är affärsutvecklare på FörsäkringsGirot

“En styrka som FörsäkringsGirot har är att vi har fångat upp personer som har ett eget driv att komma vidare att testa på något annat och kan tillgodose det. Det gäller inte bara mig utan fler på företaget har gjort en egen karriärresa på motsvarande sätt som jag har gjort.”