Support

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får av er. Hittar du inte svaret här är du alltid välkommen att kontakta oss på 08-522 529 00 eller mejla oss på kund@fgirot.se


Klicka på fliken “bolagsförsäkring” här får du information om vilket konto som är kopplat till en viss bolagsförsäkring.

Klicka på fliken “försäkringsreskontra” klicka vidare till “fakturahistorik” i det övre fönstret letar du upp samlingsfakturan där summan är med. Dubbelklicka på raden, titta under kostnadsfördelade premier eller fakturerade premier.

Klicka på “försäkringsreskontra” klicka sedan på knappen “fakturahistorik” längst ner i högerhörnet. Tänk på att fakturahistoriken är uppdelad med samlingsfakturor i den övre delen av fönstret och enskilda försäkringsbolagsfakturor ligger i fönstrets nedre del. Om du ändå inte hittar fakturan du söker välj ett annat år vid dropdown menyn bredvid “visa data från” nere i vänster hörnet.

Kund som inte har ny betalningsrutin och betalar via COINS:
På fliken “kontoplan” längst ner står både kundens bankgironummer samt FörsäkringsGirots bankgiro. Vid autogiro JA drar vi pengarna från kundens konto för att sedan betala försäkringsbolagen. Vid autogiro NEJ ansvarar kunden själv för att efter samlingsfakturan sätta över pengar till FörsäkringsGirots konto.

Finns det fler kreditar på samma samlingsfakturanummer försvinner de när alla fakturor är återbetalda.

Annullera avanmälan hos Collectum, Max Matthiessen mm, meddela sedan oss så ändrar vi statusen manuellt till anmäld igen.

Använder du internet Explorer?
Microsoft har slutat att uppdatera Internet Explorer och vi hänvisar  till webbläsare som Chrome eller Edge för att komma åt alla funktioner på Mitt FGiro. Rapporterna öppnas via de klickbara länkarna.

Gå in i förändringsrapporteringen, klicka på historik, markera den period du vill se och klicka sedan på välj period.

Klicka på fliken “anställda” leta sedan upp personen antingen via personnummer, efternamn eller anställningsnummer (bocka i “visa även inaktiva anställda”) Klicka sedan på bevakningar/anteckningar. Vill du veta mer om en speciell rad, ställ dig på den klicka sedan på “wizard”

Manualer