CASE

Hur VR säkerställer att tjänste- pensionen blir rätt för alla anställda

Javautvecklare till FörsäkringsGirot

Vi som jobbar på FörsäkringsGirot trivs verkligen här. Hos oss vill man jobba för den starka tillsammanskänslan, för att man får ta så mycket ansvar, för att man dagligen får vara med och påverka och för att man ständigt ges möjlighet att utvecklas. Om du gillar de förutsättningarna, och dessutom är en utpräglad digitaladministratör med kompetens och passion för försäkringar och vill bidra till vår mission ”Att alla anställda i Sverige ska få rätt pension”, då tycker vi att du ska läsa vidare.

Sök tjänsten

Om tjänsten

Trivs du i en miljö där verksamheten är på väg in i en ny spännande och utvecklande fas gällande både teknik och affärsutveckling? Vill du ha en arbetsgivare som värdesätter samarbete, är proaktiv och professionell? Vill du vara en viktig del av en familjär atmosfär och en prestigelös kultur? Var då med och utveckla FörsäkringsGirots framtida tekniska plattform som säkerställer en av de viktigaste uppgifter en arbetsgivare har, att medarbetarnas pensioner ska bli rätt.

Vi som jobbar på FörsäkringsGirot trivs verkligen här. Hos oss ges ständigt möjlighet till utveckling och att få vara med och påverka.

Din vardag som Javautvecklare

Du kommer in i en otroligt spännande förändringsfas där vi tar fram en helt ny plattform som ska möta framtidens behov. Den nya plattformen, som kallas K2, är FörsäkringsGirots core business.

Med teknik i framkant skapas en plattform för att ge förutsättningar att bedriva och utveckla verksamheten. Målet är att skapa ett stående flöde för funktioner och funktionaliteter, vilket ökar möjligheterna för anpassning utifrån marknaden och kundernas behov gällande administration av pension och avtal. Plattformen går live om 1 år och vi satsar på nyutveckling en lång tid framöver. I den här rollen kommer du inte att arbeta med den gamla plattformen alls.

Som utvecklare kommer du till ett ambitiöst team som består av ett tiotal personer med mycket erfarenhet och vana att jobba med komplexa tekniska utmaningar. Tillsammans ansvarar ni för utveckling, infrastruktur, säkerhet, drift och förvaltning. Vi tror att parprogrammering ger bästa resultat, något som våra utvecklare uppskattar. Vi vill att du tillsammans med oss, både utvecklar plattformen och din egen kompetens. Ledarskapet i teamet genomsyras av delaktighet, tydlighet och att varje medarbetares idéer får höras och ta plats.

För att du ska trivas i rollen tror vi du har:

  • Flera års erfarenhet av Java 8+, Spring Framework och Spring Boot.
  • Goda kunskaper om JPA/Hibernate.
  • Erfarenhet av att arbeta med Git och Maven.

Det är meriterande om du har ett eller flera av följande:

Kunskap inom React eller Node.js, Jira & Confluence, Postgres SQL, Docker, Kubernetes, Azure, Postman, Cypress och/eller Robot Framework.

Din profil

  • Erfarenhet av, samt nyfiken på den senaste tekniken och goda kunskaper i programmering.    
  • Erfarenhet från att arbeta i en agil verksamhet
  • Gillar att ha kul på jobbet och ta stort eget ansvar.
  • Relevant universitets- eller högskoleutbildning.
  • Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs i en miljö där man stöttar varandra, vågar ställa frågor och ta hjälp. Du behöver även ha en utvecklad analytisk problemlösningsförmåga och stimuleras av att lösa komplexa problem tillsammans med andra teammedlemmar. För den här tjänsten så behöver du även kunna driva ditt arbete och leda dina processer självständigt.

FörsäkringsGirot erbjuder

På FörsäkringsGirot erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och utbildning. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Du arbetar tillsammans med engagerade kollegor som alla arbetar för visionen att vi ska vara arbetsgivarnas naturliga partner för enkel och korrekt pensionsadministration. Vi har ett mycket fint pensionserbjudande tillsammans med många andra fina förmåner för våra anställda. Vår arbetsplatsfilosofi innebär att du som medarbetare i hög grad själv avgör var du utför ditt arbete bäst, hemma eller på vårt fina kontor mitt i Stockholm.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult:

Markus Hanna på Markus.hanna@nexergroup.com +46 (0)730 31 15 81 eller

Nada Elnimr på Nada.elnimr@nexergroup.com +46 (0)703 01 56 80

Vi ser fram emot din ansökan! Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om FörsäkringsGirot

FörsäkringsGirot har över 800 nöjda kunder. Här får du möjlighet att jobba med lösningar för pensions- och försäkringsadministration på ett affärsdrivet och marknadsledande företag. Vi är omkring 50 anställda som hjälper arbetsgivare att ge rätt pension och försäkring till sina anställda. Hos oss bidrar alla till bolagets framgångar och gör arbetsplatsen till ”The Place to Be”, där vi jobbar och vinner som ett lag.

Med över 20 års erfarenhet i branschen och med starka ägare i ryggen såsom Skandia, SPP, SEB Pension och Försäkring och Länsförsäkringar, står vi stadigt idag och imorgon.

För mer information besök oss gärna på www.fgirot.se eller LinkedIn.

Sök tjänsten här eller via LinkedIn.

Vi ser fram emot din ansökan!