Webbinarium   |   Inspelad livesändning

Ekonomiwebbinarium tillsammans med FörsäkringsGirot och Skeppsbron Skatt
Tips inför årsskiftet för Ekonomi och HR

Följer ni reglerna kring avdragsrätt och löneskatt? Hur kontrollerar ni det? I vårt kostnadsfria webbinarium delar vi med oss av det senaste inom pensionsrelaterade skatte- och redovisningsfrågor.

Vår granskning visar att många svenska företag oavsiktligt inte följer lagar och regler, vilket kan få stora konsekvenser. På temat fallgropar och rekommendationer bjuder vi på en genomgång av ekonomifrågor kopplat till pensioner och försäkring.

Vi gjorde en favorit i repris och bjöd in Sten Levin som är en guru inom tjänstepension och som tillsammans med sin kollega Sara Sälde lyfter de ekonomiska utmaningarna kopplat till arbetsgivarens förmåner till de anställda. Under webbinariet får du klarhet i lagar & regler kopplat till bland annat avdragsrätt, löneskatt, pension och särskild löneskatt i internationella sammanhang, bokföring av fakturor samt kontoval och kostnadsfördelningar.

Sändes: 17 november 2022 kl: 10.00–11.15

Talare: Monica Zettervall Pensionsexpert på Pensionsmyndigheten, Michael Enberg Skandia, Jenny Aspengren Swedbank, Moderator Ulrika Bragg VD på FörsäkringsGirot

Ny information från Collectum innebära att regelverket justerats så att sjukpension och premiebefrielse inte påverkas negativt av lönetaket i ITP1. En av bilderna i presentationen ”Sjukpension” är därmed felaktig. Vi vill dock påminna om att Collectum fortfarande arbetar med detaljerna i förändringen av ITP-avtalet, och att förändringar kan komma framgent.


Presentationen från webbinariet