CASE

Hur VR säkerställer att tjänste- pensionen blir rätt för alla anställda

DevOps till FörsäkringsGirot

Trivs du i en miljö där verksamheten är på väg in i en ny spännande och utvecklande fas gällande både teknik och affärsutveckling? Vill du ha en arbetsgivare som värdesätter samarbete, är proaktiv och professionell? Vill du vara en viktig del av en familjär atmosfär och en prestigelös kultur? Var då med och utveckla FörsäkringsGirots framtida tekniska plattform och ta den vidare för att FörsäkringsGirot ska fortsätta vara det självklara leverantörsvalet av pensionsadministration.

Sök tjänsten

Om tjänsten

FörsäkringsGirot är just nu inne i en spännande transformationsresa där de investerar i utvecklingen av en helt ny teknisk plattform som kommer att vara en möjliggörare och kärnan i deras framtida tillväxtresa. Med teknik i framkant skapar de en plattform för att ge de bästa förutsättningarna för att bedriva och utveckla verksamheten med stort fokus på skalbarhet, användarvänlighet och kundnytta.

För att leda denna spännande resa framåt söker vi en erfaren och passionerad DevOps Engineer som kommer ansvara för att utveckla och optimera den infrastruktur och driftmiljö som stöder denna banbrytande plattform. Rollen ges en stor påverkansgrad i teknikval i den fortsatta utvecklingsfasen framgent.

Som DevOps ingår du i IT teamet som tillsammans ansvarar för infrastruktur, säkerhet, drift och utveckling samt kravställande och test. Du arbetar tvärfunktionellt i nära samarbete med IT-utvecklare, IT-arkitekt, säkerhetsansvarig samt externa parter.

Rollen kommer vara dynamiskt och bland annat arbeta med att:

 • Planera och genomföra strategier för att säkerställa att den nya plattformen utvecklas med hög automatisering och skalbarhet för att kunna hantera framtida tillväxt
 • Övervaka plattformens IT-miljöer för att säkerställa hög prestanda och tillgänglighet samt att dessa uppdateras i enlighet med den senaste programvaran
 • Implementera och övervaka säkerhetsåtgärder för att säkerställa en robust och skyddad plattform
 • Säkerställa att konfigurationen för deras IT miljö följer bästa praxis
 • Hantera bygg- och deploymentkedjor i samarbete med utvecklare och säkerhetsansvarig
 • Utveckla och implementera robusta CI/CD-pipelines för en säker och effektiv utvecklings- och utrullningsprocess


FörsäkringsGirot erbjuder

Som medarbetare på FörsäkringsGirot erbjuds du ett stort eget ansvar samt påverkans- och utvecklingsmöjligheter på en uppskattad arbetsplats med korta beslutsvägar. Du har närmare 60 engagerade och affärsdrivna medarbetare som sätter mycket stort värde i att arbeta tillsammans för företagets kunder.

På FörsäkringsGirot lägger vi stor vikt vid att hela livet ska fungera och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi har ett mycket bra pensionserbjudande tillsammans med många fina förmåner för våra anställda. Vår arbetsplatsfilosofi innebär att du som medarbetare i hög grad själv avgör var du utför ditt arbete bäst, hemma eller på vårt fina kontor mitt i Stockholm.

Hos oss bidrar alla till bolagets framgångar och gör arbetsplatsen till ”The Place to Be”, där vi jobbar och vinner som ett lag.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har:

 • Minst 6 års relevant arbetslivserfarenhet inom devops, systemutveckling och/eller infrastruktur
 • Universitets- eller högskoleutbildning med teknisk/IT inriktning
 • Flytande svenska både muntligt och skriftligt.

Tekniska kunskapskrav

 • Kubernetes eller motsvarande klusterteknik/containerstruktur
 • Automatiseringsramverk som exempelvis Ansible
 • Kryptografiska skyddsåtgärder

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är en proaktiv problemlösare som trivs att arbeta i en snabbrörlig och agil utvecklingsmiljö med kollegor som värderar kunskapsutbyte och att ha roligt på jobbet. Då du kommer vara den enda Devops på företaget är det extra viktigt att du tar egna initiativ, söker information självständigt och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt i nära samarbete med andra. För att lyckas i rollen har du ett gediget teknikintresse, stort intresse för säkerhet och dess aspekter för att kunna möta framtidens tekniska utmaningar. Vidare har du ett drivande intresse för att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna inom DevOps och du stimuleras av att finna innovativa lösningar tillsammans med andra.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar FörsäkringsGirot med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via länken nedan.

Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!