Ulrika Bragg utsedd till ny VD för FörsäkringsGirot

FörsäkringsGirots styrelse har utsett Ulrika Bragg till ny verkställande direktör för FörsäkringsGirot. Ulrika Bragg tillträder den 1 maj 2020 och ersätter Per Erik Gullnäs som det senaste året har varit tillförordnad VD.

Jag är stolt och glad över att kunna presentera Ulrika Bragg som ny VD. Hon är en mycket kompetent ledare som med sin erfarenhet och unika kompetens inom administration och affärsutveckling

Jag är stolt och glad över att kunna presentera Ulrika Bragg som ny VD. Hon är en mycket kompetent ledare som med sin erfarenhet och unika kompetens inom administration och affärsutveckling har en djup förståelse för hur man skapar tillväxt och kundnöjdhet i en komplex verksamhet. Jag är övertygad om att Ulrika kommer att leda FörsäkringsGirot till nya framgångar” säger Johan Tegnér, styrelseordförande för FörsäkringsGirot.

Ulrika Bragg kommer närmast från rollen som Operations Director för Intrum Sverige AB och har dessförinnan haft olika ledande roller inom Intrum Justitia sedan 2014. Hon har även en lång karriär (2000 – 2014) inom Skandia som bland annat Affärsutvecklingschef Skandia Liv och Skandia Företag samt som VD för Skandia Netline.

Jag ser verkligen fram emot arbetet på FörsäkringsGirot och är hedrad att få leda ett bolag som är erkänt både för sina kompetenta och engagerade medarbetare och sitt starka kundfokus. FörsäkringsGirot är den ledande aktören inom tjänstepensionsadministration och står inför en mycket spännande resa med stor potential. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med FörsäkringsGirots medarbetare, kunder och styrelse ta nästa steg i bolagets utveckling och skapa innovativa och hållbara lösningar” säger Ulrika Bragg, tillträdande VD FörsäkringsGirot.

Ulrika Bragg tillträder VD tjänsten den 1 maj. I samband med tillträdet återgår Per Erik Gullnäs till rollen som styrelseordförande för FörsäkringsGirot.

För mer information

Per Erik Gullnäs, t.f. VD FörsäkringsGirot
070-669 42 31 per-erik.gullnas@fgirot.se

Johan Hopstadius, Press FörsäkringsGirot
076-634 20 05 johan.hopstadius@fgirot.se