För att du ska kunna njuta av din jul på bästa sätt så vill vi redan nu påminna om bra datum att hålla koll på samt lite bra tips, så att du kan göra det enda rätta den här tiden. Fira jul i lugn och ro ❤

Bra saker att ha koll på inför årsskiftet

  • I december är det många röda dagar, för att kunna leverera förändringsrapporteringen i tid så ber vi er att lämna in era lönefiler senast den 18 december annars finns risk för fördröjning.
  • För er som har bokslut den sista december kommer bokföringsfilen finnas tillgänglig på MittFgiro den 1 januari.
  • Årsrapporterna finns att hämta senast den 2 januari.
  • För att säkerställa att beräkningen av SAF-LO ska bli klar i tid ber vi dig godkänna förändringsrapporteringen senast 23 december.
  • Ingen PGL på anställningskortet? Ingen fara, PGL uppdateras inte förrän första filen är inläst på det nya året.

Tänk på att det är skillnad i årsrapporterna

Årsavstämning löneskatt bokförda premier
Här får du en rapport på alla försäkringstyper som är löneskattegrundande (24,26%) beräknas på totala summan som försäkringstypen utgör).

Årsavstämning löneskatt bokförda premier Collectum
I ITP-planen finns det försäkringstyper som inte är lönskattegrundande, exempelvis TGL eller tilläggspremier. Här får du en rapport på de premier som är löneskattegrundande för Collectum.  Läs mer på Collectums sida

Är du Kontoadministratör? Kom ihåg att se över så att rätt personer har rätt behörigheter.

Bokslutsdatum för 2020? Vi vill också påminna om att vi behöver få information från er om ni önskar något annat bokslutsdatum än den sista i månaden nästkommande år, då boksluten annars läggs per automatik på månadens sista dag. Vänligen kontakta vår kundtjänst med de datum ni vill ska gälla.

Hur gör jag om det blir problem med något av ovanstående under julledigheten?

Vi hjälper dig! Vi är tillgängliga alla vardagar 8-17. Helgdagar har vi stängt och dagen före röd dag har vi öppet 8-13. Kontakta oss på 08-522 529 00 eller via kund@fgirot.se om det är något du undrar över.

Att tänka på inför årsskiftet 2019/2020
* Den här är viktig!